ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free
Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Влез в поща Поща | транзит транZит


Нови срещи с българското кино в Берлин
DW - 19 Ноември 15:05
Любов към киното, много време и търпение: това стои зад Дните на българското документално кино в Берлин. За шеста година ентусиазирани българки показват български филми на берлинската публика. И заслужават похвала!
По света / ЕС
 
Колко струва един крал? Историята на Ричард Лъвското сърце
DW - 19 Ноември 12:34
Казват, че бил лош крал, но блестящ войник. Ричард I Лъвското сърце символизира представата за справедлив монарх, идеален рицар и известен кръстоносец. Каква е историческата истина?
По света / ЕС
 
Дали и Полша няма да поиска екзит?
DW - 19 Ноември 11:15
В Полша мразят да бъдат поучавани от “стара“ Европа и гледат на ЕС прагматично – като на източник на облаги. А полските медии, също както британските преди референдума за Бркезит, показват ЕС в крайно лоша светлина.
По света / ЕС
 
Изборите в Италия ще изправят популисти срещу популисти
Dnevnik.bg - 19 Ноември 08:23
Един от кандидатите за премиер на Италия на изборите следващата година обещава да намали данъците с 50 милиарда евро и за да плати за това, планира да увеличи бюджетния дефицит. Друг иска да върне лирата, която Италия използва до 2002 г. А след тях се нареждат и популистите.Този етикет по правило принадлежи на популисткото движение "Пет звезди", което е начело на социологическите проучвания за вота през май. Но поглеждайки внимателно икономическите планове на...
По света / ЕС
 
ЕС: повече пари за младите, по-малко за Турция
DW - 18 Ноември 15:53
Общо 145 млрд. евро ще може да преразпределя ЕС през 2018 г. Бюджетът на общността предвижда допълнителни инвестиции в растежа и заетостта и по-малко за Турция. Повече средства ще бъдат вложени и в програмата “Еразъм“.
По света / ЕС
 
Сирийците остават
DW - 18 Ноември 14:43
Бежанец, който става милионер? Има и такива истории. Повечето сирийци в Турция искат завинаги да останат в страната и там търсят късмета си. Само единици обаче успяват. Някои са принудени да просят, за да оцелеят.
По света / ЕС
 
Почина Наим Сюлейманоглу
Burgas24.bg - 18 Ноември 14:40
По света / ЕС
 
Всички обичат Германия?
DW - 18 Ноември 11:57
Германия подобрява имиджа си в света и вече измества САЩ от първото място в класацията на 50 страни. Тя се харесва особено на китайците, руснаците и италианците. Германците обаче са по-скоро скептични към страната си.
По света / ЕС
 
Климатичният “керван“ напредва - твърде бавно
DW - 18 Ноември 10:54
Климатичната конференция в Бон завърши без пробив. Тя показа, че вървим напред, но много бавно. И че въглищата се превръщат във все по-голям проблем. Включително и за самозвания отличник Германия, коментира Йенс Турау.
По света / ЕС
 
Кой е Тото Риина - страховитият “Звяр“ на Коза ностра
Dnevnik.bg - 17 Ноември 20:16
Бившият "бос на босовете" на Коза ностра Тото Риина, починал на 87-годишна възраст, беше един от най-бруталните и всяващи страх кръстници на сицилианската мафия, пише "Франс прес".Салваторе (Тото) Риина, известен с прозвището Ла белва ("Звяра"), налагаше терор в продължение на близо 20 години в Сицилия и в самата Коза ностра, която оглави през 70-те години на миналия век.Обвинен, че е поръчал над 150 убийства, с над...
По света / ЕС
 

Предишни «
търси в новини


за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.