ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free
Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Мобилна версия | Влез в поща Поща | транзит транZит


Samsung Electronics ще разшири използването на възобновяема енергия
Samsung Electronics
Samsung Electronics ще разшири използването на възобновяема енергия
Агенция КРОСС - 14 Юни 13:06
/КРОСС/ Samsung се стреми да доставя 100% възобновяема енергия за своите центрове в САЩ, Европа и Китай
Samsung Electronics Co., Ltd. обяви днес, че продължава активно своето развитие в областта на енергийната ефективност и намаляването на оперативните емисии, чрез използването на възобновяема енергия във всички свои дейности. Именно тези цели на Samsung Electronics са част от непрекъснатите усилия на технологичния лидер да демонстрира своята ангажираност към екологичното равновесие.
Samsung Electronics се фокусира първо върху пазарите в САЩ, Европа и Китай, които имат добре развита инфраструктура за добиване и пренос на енергия от възобновяеми източници. Samsung планира да захранва със зелена енергия 100% от дейностите си във всички свои фабрики, офис сгради и операционни съоръжения в тези държави до 2020 г. В средносрочен и дългосрочен план, компанията ще се стреми да увеличи допълнително използването на възобновяема енергия в целия свят.
Компанията се присъединява и към инициативата на World Wildlife Fund (WWF) за закупуване на енергия от възобновяеми източници и към центъра за бизнес възобновяеми източници към института Rocky Mountain. В Корея, Samsung Electronics напълно подкрепя националния стратегически план на правителството за увеличаване на използването на енергия от възобновяеми източници с 20% до 2030 г. Стартирайки още тази година, Samsung ще инсталира допълнително близо 42 000 квадратни метра слънчеви панели в Дигиталния Град (Digital City) на Samsung в Сувон. Компанията ще продължи да добавя около 21 000 кв.м. слънчеви масиви и съоръжения за производство на геотермална енергия от 2019 г. в Пионгтек и от 2020 г. в Хвасон-си.
Така Samsung Electronics се стреми да увеличи използването на възобновяема енергия в глобален мащаб, която до 2020 г. да произвежда еквивалентно количество енергия на една слънчева електроцентрала с мощност 3,1 GW. Това количество се равнява на годишното потребление на около 115 000 четиричленни корейски домакинства.
Като част от разширената си стратегия, Samsung Electronics работи със своите топ 100 партньори, за да им помогне да определят и постигнат техните цели за използване на възобновяема енергия. Това ще се случи в партньорство с Програмата Carbon Disclosure Project Supply Chain, към която технологичния гигант възнамерява да се присъедини следващата година.
“Samsung Electronics изпълнява своите задължения като част от едно отговорно гражданско общество чрез подкрепата и разширеното използване на възобновяема енергия. Чрез бъдещите дейности в тази насока, ние ясно заявяваме позицията си за защита на планета ни и изпълняваме ролята си за опазването на околната среда “, каза Уон Кьон Ким, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на глобалните връзки с обществеността в Samsung Electronics.
“Ние приветстваме декларацията на Samsung Electronics да разшири навлизането на възобновяема енергия в глобалните си обекти“, каза Йохем Верберне, директор “Глобални партньорства“ в WWF. “Това е важна стъпка и очакваме с нетърпение да работим заедно със Samsung за развитието на по-нататъшни мерки за намаляване на въздействието на компанията върху климата. “
Допълнителни подробности относно плановете на компанията за използване на възобновяема енергия ще бъдат достъпни в доклада за устойчивост на Samsung Electronics 2018 на 15 юни.
Технологии / Други


ОЩЕ НОВИНИ 

Масова уязвимост в мобилния 4G интернет
Агенция КРОСС - 18 Юни 21:30
Технологии / Други
 
Google ще инвестира 550 млн. долара в китайската компания за електронна търговия JD.com
Агенция КРОСС - 18 Юни 14:55
Технологии / Други
 
Tesla слезе под земята
Агенция КРОСС - 18 Юни 10:23
Технологии / Други
 
Първият боен дрон на Русия
Агенция КРОСС - 15 Юни 21:00
Технологии / Други
 
Испанци искат да станат новия SpaceX
Агенция КРОСС - 14 Юни 22:05
Технологии / Други
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
07:38 Dnevnik.bg   По света / Общество
Повечето държави в ЕС не действат по целите за климата от Париж, показа анализ
07:37 БНР   У нас / Общество
Обстановката в София след снощната буря се нормализира
07:35 Агенция КРОСС   Други / Справки
Св. ап. Иуда, брат Господен. Преп. Паисий Велики. Преп. Паисий Хилендарски. Св. мчк Зосима Созополски
07:30 Dnes.bg   У нас / Общество
Театър под вода: Пороите наводниха “Сълза и смях“
07:30 БългарияУтре   / По света
И днес ще е предимно слънчево
07:30 Novsport   Спорт / Други
Мачовете и спортът по телевизията днес
07:27 Investor.bg   Икономика / Бизнес
Тръмп даде нов залп в търговската война
07:24 Dnevnik.bg   / Спорт
Григор Димитров стартира в “Куинс“ с големи очаквания
07:21 Dnevnik.bg   По света / Балкани
Макрон и Меркел ще търсят единство за мигрантите и реформата в еврозоната
07:21 Dnevnik.bg   По света / ЕС
Макрон и Меркел ще търсят единство за мигрантите и реформата в еврозоната

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « юни 2018  
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.